onsdag 18. november 2009

Queen of the Damned


Forfatter: Anne Rice

Sjanger: Roman; Grøsser

Queen of the Damned er den tredje boken i The Vampire Chronicles.
Boken er delt inn i seks kapitler som hver følger hver sin historie og har hver sin historie å fortelle, blant annet om hvordan vampyrer ble til.

Som sagt tidligere så følger mange flere historier i denne boken, og man møter mange nye og interesange mennesker/vampyrer i boken.

Det er vanskelig å gi noen ordentlig tilbakemelding til denne boken siden det er så mange historier og deler, noen er bedre enn andre.

På mange måter kunne dette ha vært en avslutning på The Vampire Chronicles, men Anne Rice har fortsatt med historien til blant annet Armand som vi møter i alle bøkene så langt.

The Queen of the Damned er den boken som jeg personlig likte minst, men det er likevel noe man burde lese hvis man har tenkt å lese igjennom resten av The Vampire Chronicles.

onsdag 4. november 2009

The Vampire Lestat


Forfatter: Anne Rice
Sjanger: Grøsser; Roman

The Vampire Lestat er den andre boken i "The Vampire Chronicles". Den er selvfølgelig skrevet av Anne Rice.

I denne boken følger vi ikke Louis men Lestat, som vi ble kjent med i "Interview with a Vampire".
Denne boken er mørkere og mer forstyrrende enn "Interview with a Vampire".
Den er også definitivt lengre enn "Interview with a Vampire" men det burde ikke skremme noen fra å lese denne boken.

Lestat skriver en selvbiografi siden han vil fortelle verden av vampyrer virkelig finnes. Denne boken skriver han samtidig som han planlegger en verdensturné med sitt nye band.
I denne boken får vi vite hvordan Lestat blir vampyr, om Paris i løpet av 1700-tallet og mange andre steder og vampyrer.

Det er mye mer handling i denne boken i forhold til "Interview with a vampire" uten av det blir forvirrende og uten at du føler at du ikke klarer å holde følge med historien.

Uheldigvis så stemmer ikke alle hendelsne i "The Vampire Lestat" og "Interview with a Vampire" men det tar ikke vekk gleden av å lese boken og det gjør det heller ikke mindre interesant å høre om Lestat.

Boken avsluttes brått i en konsert i San Fransisco som baner vei for oppfølgeren "Queen of the Damned".

Øyvind Kristiansen