onsdag 12. august 2009

Djevelens datter : Sara Hilal & Eva Norderhaug


Ungdomsroman

Djevelens datter er en sann historie. Sara Hilal er 23 år gammel da hun tar kontakt med journalist Eva Norderhaug. Sara har en historie hun vil fortelle og hun vil at journalisten Norderhaug skal skrive den ned. Den unge jenta og den erfarne jouranlisten møtes mange ganger og snakker om Saras fortid og nåtid. Resultatet er blitt denne boka.
Sara blir født i Irak, men familien flyttet til Norge da hun var en liten jente. De fikk seg en leilighet på Romsås, Oslo Øst. Faren til Sara er veldig dominerende og Sara og hennes søsken blir psykisk og fysisk mishandlet. Sara rømmer fra den voldelige faren sin, og han truer med å drepe henne. Han ber broren hennes om å drepe hennes, alt for å gjenreise familiens ære. Sara har ikke gjort noe annet galt enn å ikke bo hjemme, men det er helt galt i hans øyne.
Denne boka tegner et rystende bilde av et oppvekst og en ungdomstid som er totalt ukjent for de fleste nordmenn. Boka er lettlest, med et språk som jeg tror passer ungdom godt. For voksne erfarne lesere vil all slangen og den naive oppførselen til Sara irritere mer enn den berører, ihvertfall var det slik for meg.
Solgunn

Ingen kommentarer: