onsdag 28. oktober 2009

Interview of a Vampire


Forfatter: Anne Rice

Sjanger: Eventyr

Nå som den andre filmen i Twilight serien New Moon kommer ut tenkte jeg at jeg skulle lese noe annet enn bare Twilight.
En annen forfatter som har skrevet mange vampyr romaner er Anne Rice. Mange magasiner og aviser har til og med gått så langt som å kalle Anne Rices "Vampire Chronicles" den andre mest inflytelsesrike vampyrfortellingen noensinne. Andre fordi mange vil påstå at fortellingen om Dracula er større.

Interview with a Vampire er den første boken Anne Rice skrev i hennes vampyr serie. Handlingen foregår som et intervju med en vampyr kalt Louis. Denne vampyren forteller om sitt liv som menneske, hvordan han ble vampyr og hvordan livet i New Oreleans var på 1800-tallet og fram til 1970.

Jeg synes dette er en veldig god bok, på mange måter bedre enn Twilight for de som er mer interesert i vampyren uten romantikken som vises fram i Twilght. Jeg leste den på englesk og mange hadde sikkert funnet spårket Anne Rice bruker noe vanskeligere enn det, for eksempel, Stepnie Meyer bruker i sin Twilight serie.
Den er veldig ulik Twilght serien, ikke bare på grunn av romansen som man finner i Twilight, men fordi Anne Rice utforsker andre myter som er å finne rundt vampyrer.

Det er også lagd en film til denne boken hvor Brad Pitt, Tom Cruise, Kirsten Dunst og mange andre kjente skuespillere er med.

Som sagt så er dette bare den første boken i serien og det er verdt å få med seg resten av seriene.

- Øyvind Kristiansen

1 kommentar:

Knirk sa...

Anne Rice er en gammel traver for oss som liker fantasy. Jeg har lest noe av henne for lenge siden - husker ikke lenger hva. Morsomt å lese om henne igjen.