onsdag 2. oktober 2013

Jennifer Egan: Den svarte boksen


Denne lille boka ble opprinnelig publisert på Twitter – en melding pr. time i ti dager. Å lese ei bok bestående av twittermeldinger er uvant, det tok litt tid å få med seg sammenhengen i teksten. Men man kan jo lese en god del mellom linjene! Og hvis dere som skal lese boka leser baksideteksten litt bedre enn jeg gjorde, ser dere at dette selvfølgelig er noe som skjer en gang i fremtida.
En ung, vakker kvinne arbeider som spion for USA, og nå er hun på oppdrag et sted ved Middelhavet. Skjønnhet er tydeligvis viktig når man ønsker å oppnå kontakt med menn med makt (terrorister!), og ved hjelp av diverse implantater har hun uvante muligheter til å forsøke å komme seg ut av problemene som nødvendigvis dukker opp underveis. Det er hun som er den svarte boksen der alle opplysninger ligger – det blir en spennende historie!
Fort lest, og veldig kort, men den gir litt av hvert å tenke på! Og så ser jeg at flere anbefaler å lese «Bølle på døra» først, ei bok Jennifer Egan hadde stor suksess med - det er en viss sammenheng mellom de to bøkene. Så da har du to bøker å ta fatt på hvis du vil, begge fins i hvert fall på skolebiblioteket på Alta videregående! Sjekk her om de er ledige.

Bente M. Kristensen

Ingen kommentarer: