onsdag 11. februar 2009

Vestens Tenkere


Hører du noen ganger navn på kjente historikkere, filosofer, idiologer eller andre tenkere, uten å vite hvem de er? Blir det noen gang refferert til en eller annen smarting i en bok som du ikke aner hvem var eller hva hun/han mente? Skjer det at du detter ut av en diskusjon fordi et ukjent navn dukker opp i samtalen? Vel, da har jeg medisinen for deg!
Dette er en samling på tre bind som forteller om noen av verdens mest kjente og viktige tenkere opp igjennom tidene! Alt fra filosofer til diktere. En del historie følger også med, så hvis du er litt lost når det kommer til saker som når renessansen begynte og når antikken sluttet er dette en super bok å lese! Og er du kun ute etter å finne mere ut om en bestemt person kan du slå opp i en av bøkene og lese om akkurat denne personen og ikke mer.
Ønsker du å lære mere om antikken og renessansens tenkere er bind en noe for deg. Her finner du blant annet Homer, Platon, Cicero, Thomas Aquinas, Dante og Luther. Du som derimot interesserer deg mer for opplysningstidens tenkere burde låne bind to. Også her er mange kjente navn som Pascal, Newton, Locke, Kant, Marx og vår egen Ibsen. Og for de av dere litt mer moderne mennesker anbefaler jeg bind tre, som inneholder de tenkerne opp mot vår tid, som Freud, Kafka, Jung, Sartre, Næss og mange flere.
Dette er bøker som ikke bare er godt lesestoff, men også gode til å bruke til en skriveoppgave eller prosjekter.

Kari

Ingen kommentarer: