mandag 8. november 2010

NÅ ER DET NORDISK BIBLIOTEKUKE!


Høytlesning ved morgengry og i skumringen

Denne informasjoen har jeg klippet ut fra nettsiden til Foreningen Norden:

"Høst- og vinterdagene i Norden er korte. Før i tiden, før TV og datamaskiner, var høytlesning og historiefortelling i vintermørkeret en utbredt tradisjon.
8. november 2010 er startdatoen for Nordisk bibliotekuke som i år arrangeres for 14. gang. Formålet med arrangementene er å gi den gamle nordiske fortellertradisjonen nytt liv, og å formidle nordisk litteratur til barn, unge og voksne i hele Norden. Nordisk bibliotekuke er en uke fylt med høytlesninger, utstillinger, debatter og mange andre typer kulturopplevelser i bibliotek, på skoler og i andre forsamlingslokaler, ofte i regi av Foreningen Nordens lokallag.

Verdens største høytlesningsprosjekt?

Kanskje settes det verdensrekord i høytlesning?! Ideen bak arrangementene Morgengry og Skumringstime er at tusenvis av mennesker i Norden opplever høytlesning av de samme tekstene til samme tid.
Rundt om i Norden tennes det lys og leses fra den islandske Edda og svenske John Ajvide Lindqvists bok La den rette komme inn om kvelden mandag 8. november under arrangementet Skumringstime.
Om morgenen samme dag deltar førskole- og skoleelever i Morgengry-arrangementet hvor det leses fra islandske Andri Snær Magnasons Historia om den blå planeten og fra danske Lene Kaaberbøls Skammarens dotter."

I Alta skal Alta folkebibliotek ha mange arrangement denne uka, mer informasjon om dette finner du HER.

John Ajvide Lindqvist har skrevet flere bøker, jeg har tidligere anmeldt boka Menneskehavn - anmeldelsen finner du HER også :-)

Lene Kaaberbøls serie om Skammarens dotter er utrolig bra! Jeg hørte alle bøkene for noen år siden, og det var max kos! Kan anbefales til alle; både ungdom og voksne.
Lagt inn av Solgunn

Ingen kommentarer: