tirsdag 12. april 2011

Tjukk og god krim


Unntaket av Christian Jungersen (2004)

Venninnene Malene og Iben jobber sammen med sine kolleger på Dansk Institutt for Folkemord. En dag mottar begge drapstrusler på mail. Stemningen endrer seg gradvis på instituttet. Ingen liker den nye bibliotekaren Anne-Lise. Kan det være hun som står bak trusselmailene? Eller kan det være Camilla som ingen klarer å bli kjent med? Kan det ha sammenheng med sakene om folkemord som Malene og Iben har skrevet? Kan det være den etterlyste sadisten Mirko Zigic? Etter hvert som paranoiaen truer med å ødelegge arbeidsmiljøet, vokser uhyggen mellom de fire kvinnene. Til og med venninnene Malene og Iben begynner å tvile på hverandre. Kan de virkelig stole på hverandre? Kan de stole på noen som helst?

Historien fortelles ved at vi følger hver av kvinnene vekselsvis gjennom hele boka. Boka har et stort thrillerelementet. Et mer interessant og skummelt element er hva som skjer mellom mennesker i et lite arbeidsmiljø når de utsettes for sterkt press. Den gjensidige demoniseringen kvinnene utsetter hverandre for gjør etter hvert at man aldri kan være sikker på hvem som er skyldig eller uskyldig. Dette er virkelig en av de bedre bøkene jeg har lest i denne genren.


"Så ergerlig at man ikke kan lese den igjen for første gang!"
                                                        (Fyens Stiftstidende)


Akkurat det tenkte jeg da jeg hadde lest denne krimboka som kommer inn i kategorien psykolgisk thriller. Jeg har trukket den frem som en stor leseropplevelse til mange krimvenner og alt for få har fått delt opplevelsen. Nå finnes den i våre bibliotekhyller og dersom du vil ha en tjukk og grim krim som kan vare noen dager, må du forte deg å kapre et eksemplar før påskeferien starter! Se her om boka er ledig.

Bokhilsen fra Siri Andreassen

Ingen kommentarer: