fredag 23. januar 2009

I morgen, da krigen kom




Det starter "snilt"; vi er i Australia, det er sommer, og Ellie får med seg seks ungdommer på en ukes telttur. De kjører landrover til Hell, et svært utilgjengelig område. Ingen aner at denne turen på et vis vil bli svært langvarig, og at verden og livet deres vil bli totalt forandret. Ukesturen er bare begynnelsen på helvetet! Hvordan ville du reagere hvis du kom hjem fra tur, gledet deg til en dusj og god mat, og så ikke finner tegn til liv? - Ikke et eneste menneske, verken levende eller dødt! Og hva gjør du da? Det er utfordringen ungdommene står ovenfor. De blir nødt til å ta valg de ikke drømte om for noen dager siden. Det er krig!

Her er spenning i lassevis, action (den kommer etterhvert!), ungdommer som blir kjent med seg sjøl og andre i vanskelige situasjoner, følelser og bittelitt kjærlighet. Og midt oppi alt Ellie og vennene hennes opplever og tvinges til å tenke over, blir det naturlig at vi som lesere også må involvere oss i spørsmålene deres. Språket er godt, det er lett å lese denne boka. Ellers er det vanskelig å si så mye uten å røpe for mye om innholdet. Du må lese sjøl! Den er visstnok en av verdens mest leste ungdomsbøker, - anbefales!

Dette er den første av i alt sju bøker i I morgen-serien av John Marsden. Og du kan lese på engelsk, hvis du heller vil det!

Bente
Her er lenken til boka hvis du vil se om den er ledig. Kom gjerne i skranken og sett deg på venteliste hvis den er utlånt :-)

Ingen kommentarer: