lørdag 18. juni 2011

Ungdomsbok med spektakulære forviklinger

Små skritt skrevet av Louis Sachar (2006)

Små skritt handler om tenåringen Armhule, og er en oppfølger til forfatterens forrige bok Hull. Nå er Armhule kommet ut av fengslet og prøver å stable seg på bena igjen, ett skritt om gangen. Dessverre er ikke samfunnet like villig til å akseptere ham, og hans eneste støtte er Ginny, den funksjonshemmede nabojenta på 10 år. Dessverre har ikke kompisen hans, X-Ray, de samme ambisjonene om et lovlydig liv, og når han kommer med et kriminelt forslag, men som er garantert risikofritt, begynner ballen å rulle og ikke i riktig retning. Vi følger Armhules kvaler, og et tilfeldig møte med den mest populære ungdomsstjernen Kaira DeLeon, blir heller ikke så problemfritt som ønsket. Kan han noen gang få leve et normalt liv igjen?
Jeg leste den forrige boka, Hull, og har lenge ventet på en ny bok fra forfatteren. Armhules skjebne ser ikke spesielt lys ut, og jeg blir ganske fortvilet når han tar valg han i utgangspunktet vet er feil. Dessverre for Armhule har han en tendens til nettopp dette, selv om han har et godt hjerte, og da hjelper det heller ikke at onde mennesker utnytter hans svakheter. Boka handler om nestekjærlighet, ungdomskjærlighet, vennskap og hvordan valgene du tar har innvirkning på resten av livet ditt.
Boka er en spennende, lettlest ungdomsbok. Selv om noe av handlingen er usannsynlig, så godtar jeg det allikevel, for vi vet jo at i USA går alt an. Les Hull før du leser denne, det er fin underholdning som garantert får deg til å trekke på smilebåndet.

God Bok!
Tanja Elina Lund-Lyngmo


Er boka på biblioteket? Se her

Ingen kommentarer: